Marcați
O nouă mișcare civică de rezistență populară
31.10.2022, 17:17
Fostul lider al Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase anunță crearea unei noi Mișcări Civice de Rezistență Populară. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a declarat că mișcarea va fi în opoziție cu actuala guvernare, pe care o acuză de ineficiență în administrarea lucrurilor în țară.

Fostul președinte al PPDA, Andrei Năstase, susține că noua Mișcare Civică de Rezistență Populară este de a apăra oamenii din Republica Moldova. Totodată, mișcarea își propune să lupte în continuare cu forțele oligarhice care-și doresc să revină pe arena politică moldovenească.

ANDREI NĂSTASE: Anunț public că, în calitate de avocat și apărătorul drepturilor omului voi demara începând de astăzi o acțiune de coagulare a tuturor energiilor și resurselor disponibile de pe teritoriul Republicii Moldova pentru realizarea unei largi mișcări civice și juridice de rezistență populară împotriva atât a acestei guvernări incompetente, manipulatorii și mincinoase și periculoase pentru identitatea noastră socială, economică și spirituală, cât și împotriva forțelor oligarhice, a criminalilor ce stau în expectativa revenirii la putere pe fundalul sărăciei și nedreptății generate de actuala guvernare incompetentă.

Năstase insistă că țara are nevoie de o nouă putere, deoarece actuala guvernare ar fi eșuat în administrarea bună a treburilor.

ANDREI NĂSTASE: Anunț public această guvernare că are în mine de astăzi cel mai mare, mai determinat, și mai vocal contestatar. Pentru că spre deosebire de voi cei de la guvernare, spre deosebire de toți bandiții care se bat pentru putere, iar unii dintre voi vă faceți și partide sateliți vechi sau noi, eu, ca și avocat, ca și apărător al drepturilor omului, mă bat și mă voi bate în continuare pentru valori, pentru principii, pentru drepturi și libertăți colective.

Amintim că în luna decembrie 2018, PPDA sub conducerea lui Andrei Năstase și PAS sub conducerea actualului președinte, Maia Sandu, au format o alianță și au mers în alegerile parlamentare din 2019 în Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. În toamna anului 2019, după alegerile locale din 20 octombrie, PAS s-a retras din blocul electoral ACUM, expunând faptul că blocul electoral s-a rezumat doar la perioada electorală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).