Marcați
Atac cu rachete în apropiere de Moldova
31.10.2022, 14:56
Războiul din Ucraina se reflectă și asupra țării noastre. Ministerul Afacerilor Interne anunță că în această dimineață o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea, aflată la granița cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte. Autoritățile locale au decis să închidă școala și grădinița din localitate. Totodată, la nord au plecat geniștii Armatei Naționale.

Locuitorii din satul Naslavcea, raionul Ocnița au tras o sperietura zdravănă în această dimineață, când o rachetă rusească a fost doborâtă chiar în apropierea lor. Din cauza bubuiturilor, geamurile la mai multe case au fost sparte. Redacția NTV Moldova a încercat să discute cu responsabilii primăriei Naslavcea, însă cei din urma au declarat că nu cunosc detalii și au refuzat să comenteze situția. Între timp, ministerul Afacerilor Interne anunță că un segment dintr-o rachetă rusească doborâtă ar fi căzut pe teritoriul satului Naslavcea. Locul a fost încercuit de oamenii legii, pentru a Evita pericolul. De altă parte ministerul Apărării a anunțat că a trimis geniști în zonă.

"În contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora", - se spune într-un comunicat de presă al ministerului Apărării.

În același timp, mai multe puncte de trecere de la frontiera moldo-ucraineană și-au sistat activitatea din motive de securitate. Este vorba despre punctele Otaci, Larga, Unguri și Briceni. Autoritățile din Ucraina nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei. Totodată, punctul de trecere Giurgiulești-Reni a fost închis temporar din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

Amintim că pe 10 octombrie curent, trei rachete rusești lansate din direcția Mării Negre au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Atunci atașatul militar, dar și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov au fost convocați pentru a explica incidental.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).