Marcați
Rezerva de gaze se suplinește
26.10.2022, 16:29
Guvernul de la Chișinău nu cunoaște care va fi volumul de gaze livrat de concernul rus Gazprom luna viitoare, desi au mai rămas zile numarate până în noiembrie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu în cadrul ședinței Guvernului.

"În domeniul gazelor nu avem, din păcate, un răspuns de la Gazprom, de la Federația Rusă cu privire la livrările pentru luna noiembrie, chiar dacă am încercat de mai multe ori să iau legătura și să discutăm acest subiect", - a declarat Spînu.

Pentru a asigura o rezervă de gaze cât mai mare, compania Energocom face achiziții zilnice de hidrocarbură. Pe data de 25 octombrie, au fost achiziționate alte șase milioane de metri cubi, care vor fi stocate pentru zile mai grele.

ANDREI SPÎNU, vicepremier: Rezervele de gaz au ajuns la aproximativ 90 de milioane de metri cubi și în fiecare zi se fac achiziții noi suplimentare de gaz.

Gazul va fi utilizat în cazul în care concernul rus Gazprom va sista livrările spre țara noastră. Achiziția se datorează unui împrumut de 300 de milioane de euro oferit de BERD. Anterior, Andrei Spînu declara că Energocom cumpără gaze la un preț de aproximativ 995 de dolari pentru 1000 de metri cubi în cadrul licitațiilor pentru rezervă, în timp ce prețul gazelor cumpărate de la Gazprom în octombrie va fi de peste 1073 de dolari pentru 1000 de metri cubi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).