Marcați
Gavrilița: Protestul, element de război hibrid
25.10.2022, 14:38
Protestele organizate de șase săptămâni de partidul politic Șor în centrul capitalei sunt parte a unui război hibrid împotriva țării. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, care a cerut oamenilor să nu se lase manipulați de organizatorii acțiunii stradale.

Premierul Natalia Gavrilița susține că protestele din centrul capitalei sunt organizate de membrii grupării pentru hoție și război. Potrivit șefei Guvernului, aceste acțiuni nu mai pot fi numite proteste.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: Nu este o exercitare a unui drept civic. Este un element din războiul hibrid împotriva țării, oamenilor și ordinii constituționale. Nu au nicio șansă să destabilizeze Moldova cu banii furați de la moldoveni, așa cum strigă în gura mare.

Gavrilița a accentuat că Moldova are suportul partenerilor externi pentru atragerea la răspundere inclusiv a celor care au jefuit țara și oamenii, făcând trimitere la organizatorii protestelor.

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupție a anunțat că a deconspirat o schemă de finanțare a protestelor și a altor activități ale partidului Șor. În urma descinderilor în țară au fost reținute și arestate 22 de persoane și ridicate 3,5 milioane de lei. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, declară că în cadrul acestui dosar nu vor fi investigați protestatarii, care ar fi plătiți pentru a ieși în stradă.

Ilan Șor, liderul formațiunii cu aceeași denumire, susține că actuala guvernare se teme de proteste și de furia oamenilor.

"Încercarea de a interpreta protestele drept „element al unui război hibrid” este încă o dovadă a faptului că reprezinți un regim dictatorial, care se acoperă cu „dușmani externi”. Singura amenințare pentru ordinea constituțională a țării este această guvernare perfidă, care desconsideră și sărăcește lumea sub paravanul unor crize externe, care se produc în capetele voastre goale", - a scris Șor pe pagina sa socială.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).