Marcați
Familia premierului Natalia Gavrilița intenționează să beneficieze de compensații
19.10.2022, 17:55
Familia premierului Natalia Gavrilița intenționează să beneficieze de programul ”Ajutor la contor”, anunțat de autorități pentru compensarea unei părți a consumului de gaze și agent termic. Acest lucru a fost recunoscut chiar de șefa Cabinetului de miniștri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ungheni.

Șefa Executivului, Natalia Gavrilița, susține că încă nu s-a înregistrat pe site-ul compensatii.gov.md, unde este determinată vulnerabilitatea energetică a gospodăriilor din țară. Totuși, familia Premierului va face acest lucru în curând, spune Gavrilița.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: Deocamdată nu am făcut-o, lucuiesc cu părinții și ei sunt cei care ar trebuie să se înregistreze. O să găsim un week end neapărat să o facem împreună.

În această ordine de idei, Premierul a amintit că cei care nu se vor înregistra pe site-ul guvernamental vor fi încadrați automat în categoria de vulnerabilitate medie, astfel beneficiind de o compensație mai mica la serviciile energetice.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: Îndemn toată lumea să se înregistreze, pentru că această categorie medie nu va primi ajutor atât de mare cum vor primi cei încadrați în categorii vulnerabile și foarte vulnerabile.

Site-ul compensații.gov.md a fost lansat pe 1 octombrie și are drept scop stabilirea țintită a ajutorului de stat pentru achitarea facturilor la consumul de gaze și energie termică. Autoritățile au formulat patru categorii de vulnerabilitate energetică, în funcție de care compensația va avea mărime diferită pentru fiecare gospodărie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).