Marcați
Echipa din Moldova a cucerit medalia de aur la Olimpiada Mondială de robotică
19.10.2022, 10:40
Echipa de robotică a Republicii Moldova "FIRST Global Team Moldova" a câștigat medalia de aur la Olimpiada Mondială de Robotică "FIRST Global Challenge", categoria "Inovație în inginerie", care s-a desfășurat la Geneva în perioada 12-16 octombrie.

Echipa de robotică a Moldovei a fost alcătuită din cinci elevi pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică: Cristian Bragarenco, Sanda Bostan, Nicolae Țurcanu, Vladimir Corduneanu și Mihai Eșanu. Tinerii din țara noastră au demonstrat un proiect inedit în cadrul concursului și au convins juriul că sunt originali, inventivi și adevărați viitori ingineri.

FIRST Global Challenge este o olimpiadă globală de robotică la care participă peste 180 de echipe naționale din întreaga lume. Acest eveniment are scopul de a promova domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să poată deveni următoarea generație de lideri științifici care împreună vor soluționa cele mai stringente probleme cu care se confruntă întreaga omenire.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).