Marcați
Misiunea DART a NASA a reușit să devieze un asteroid
13.10.2022, 09:51
Misiunea DARTa întrecut așteptările astronauțilorl! După ciocnirea cu asteroidul Dimorphos acesta și-a ajustat traiectoria. Anunțul a fost făcut de agenția spațială americană NASA, care sugerează că astfel o rocă spațială mortală ar putea fi deviată în viitor.

În noiembrie 2021, NASA a lansat misiunea Double Asteroid Redirection Test sau DART, împușcând o navă spațială de dimensiunea unui frigider către un asteroid mic. Această strategie ar putea proteja planeta de asteroizii sau cometele care vin, declară experții în științe spațiale.

În urmă cu două săptămâni, NASA a făcut din nou istorie, am efectuat primul test de apărare planetară în științe umaniste. Și am arătat lumii că NASA este un apărător serios al acestei planete. După o călătorie de zece luni, milioane de mile, NASA a prăbușit cu succes o navă spațială de dimensiunile unui frigider în asteroidul Dimorphos. Și așa, astăzi, NASA confirmă că Dart a schimbat cu succes traiectoria asteroizilor vizați.

Apărarea planetei de rocile spațiale periculoase este o nouă performanță la portofoliul NASA, iar DART a fost prima misiune care a testat această strategie și care ar putea fi folosită în viitor. Asteroizii care apar pe orbită nu sunt neapărat ucigașii de planete giganți din cărțile științifico-fantastice. În schimb, cele mai mici, asemănătoare cu Dimorphos, care sunt mai greu de descoperit și mai numeroase, sunt capabile să provoace pagube mari oamenilor și proprietăților de pe Pământ.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).