Marcați
O nouă scurgere suspectă de gaze
12.10.2022, 16:55
Un nou incident la o conductă energetică de importanță internațională. Operatorul polonez de conducte Pern a depistat marți seara o scurgere la o linie a oleoductului Drujba, care livrează petrol din Rusia spre țările europene. Problema a fost identificată la doar 70 de km de orașul central Plock.Drujba este unul dintre cele mai lungi conducte din lume și transportă aproximativ 3,2 milioane de tone de petrol lunar, pe o distanță de 4.000 km din partea de est a Rusiei către Ucraina, Belarus, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria și Germania.

Operatorul de conducte Pern a transmis că la moment nu se cunoaște cauza scurgerii.

OPERATORUL PERN: Marți seara târziu, sistemele noastre au detectat o scurgere în conducta „Drujba” pe una dintre cele două linii ale secțiunii de vest la aproximativ 70 de kilometri de Płock. Serviciile PERN și PSP au mers acolo. Zona a fost securizată.

Specialiștii polonezi promit să rezolve probela în cel mai scurt timp. Acesta este un nou incident după ce acum trei săptămâni au avut loc două avarieri la conducta Nord Stream în apropierea Suediei și Danemarcei. Cu doar o zi înaintea exploziilor, autoritățile norvegiene au detectat drone neidentificate în apropierea platformelor din Marea Baltică. Comisia Europeană și NATO au descris situația drept consecința unui sabotaj, fără a numi direct Rusia, așa cum face, în schimb, Ucraina.De altă parte, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că astfel de afirmații sunt „predictibile și prostești”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).