Marcați
Proiecte ambițioase în sectorul Rîscani
12.10.2022, 10:04
Un nou parc reanimat în Capitală. Este vorb despre zona verde denumită Autodrom din sectorul Râșcani, unde recent au fost finalizate lucrările de amenajare. În scurt timp aici va fi lansat proiectul ”Orășelul siguranței”, unde copiii vor învăța mai ușor și vesel regulile de circulație rutieră.

Pretorul sectorului Râșcani al Capitalei, Vlad Melnic a declarat că pentru lucrările de reabilitare a parcului ”Autodrom” autoritățile municipale au alocat aproximativ opt milioane de lei.

VLAD MELNIC, pretorul sectorului Râșcani: La prima etapă de restabilire noi am intervenit la pavaj, la schimbarea în totalmente a sistemului de iluminat, a fost înlocuit mobilierul urban și instalat sistemul video. Direcția locativ-comunală a contractat firme, unde au fost instalate mai multe terenuri de joacă de diferite mărimi și bineînțeles a fost instalat și terenul de joacă pentru copiii cu dizabilități. Au mai fost instalate mesele pentru tenis, pentru amatorii cărora le place șahul.

În trecut parcul ”Autodrom” era cunoscut de locuitorii capitalei drept o platformă, unde copii puteau învăța ușor regulile de circulație rutieră. Autoritățile municipale au decis să revină la acest proiect cu sprijinul partenerilor din Germania.

VLAD MELNIC: Acest proiect, așa numitul proiect ”Orașul siguranței”, unde este impovizat un orășel sau o zonă de circulație rutieră în miniatură, unde colegii de la Ministerul de Interne o să facă lecții cu copiii ca să îi învețe ce înseamnă semnele de circulație, care este metoda de a traversa străzile. Sunt marcaje aplicate pe pavaj și acele semne de circulație care deja sunt instalate. O să fie puse niște semafoare improvizate la care copilul o să poată trece această situație în realitate ca să aibă posibilitatea să se orienteze mai bine deja în situații reale, în stradă.

Proiectul de reabilitare a zonelor verzi din acest sector a fost extins și în parcul Dumitru Râșcanu. Autoritățile municipale au alocat în acest an aproximativ 25 milioane de lei pentru amenajarea zonei în jurul lacului din acest parc.

VLAD MELNIC: Deja s-au curățat iazul, reparat barajul de la zero. La moment suntem la etapa intervenției în zona plajei și zona adiacentă pentru copii, vorbim de terenuri de joacă. Absolut toate căile de acces sunt pavate împreună cu pista pentru biciliști și acei care fac sport, mobilierul urban, în volum de 80 de procente deja este instalat sistemul de iluminat, băncile și urnele sunt comandate și cred că în termeni restrânși o să le instalăm. Dacă vorbim în procente sunt executate în jur de 70 de procente din lucrările propuse.

Proiectul presupune și reparația zonelor adiacente parcurior. Este vorba despre reabilitarea străzilor Braniște și Dumitru Râșcanu. Aici sunt deja înlocuite bordurile și urmează să fie schimbat învelișul asfaltic. Lucrările vor costa bugetul municipal aproximativ cinci milioane de lei, suplimentar altor patru milioane care au fost planificate pentru amenajarea trotuarelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).