Marcați
PSRM VA AVEA CANDIDAT PROPRIU LA LOCALE
5.10.2022, 14:55
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va avea propriul candidat pentru funcția de primar al Capitalei. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisuni TV. El a declarat că PSRM are o echipă pregătită, care deja lucrează la dezvoltarea municipiului.

VLAD BATRÎNCEA, secretar executiv al PSRM: PSRM va fi un concurent electoral la alegerile locale și din municipiul Chișină. La sigur, noi suntem partid politic. Noi nu facem agenda nimănui. Noi avem propria echipă și reiterez foarte clar și pot să vin cu zeci și sute de argumente că, avem o echipă bună în municipiul Chișinău, inclusiv care asigură astăzi rezultate pozitive în Capitală.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a mai declarat că liderii formațiunii nu au discutat cu actualul primar al Capitalei, Ion Ceban, despre alegerile locale. La scrutinul anterior, edilul a câștigat alegerile fiind propus și susținut de socialiști.

VLAD BATRÎNCEA, secretar executiv al PSRM: Noi nu avem nicio înțelegere nici cu domnul Ceban, nici cu altcineva, ca partidul să cedeze cuiva ceva. Dacă cineva vrea acum să aibă discuții, să vină. Domnul Ceban, repet, nu coordonează cu PSRM-ul propriile declarații. El merge pe cont propriu. Dacă domnul Ceban dorește, eventual, cumva să obțină într-o formă sau alta susținerea PSRM-ului, nu are decât să comunice.

Recent, primarul Ion Ceban, a reunoscut, în cadrul unei emisiuni TV, că va candida pentru un nou mandat la primăria Chișinău. El și-a argumentat decizia prin faptul că trebuie să-și ducă la bun sfârșit promisiunile făcute în fosta campanie electorală.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: Acum vă spun cu toată fermitatea că voi candida la funcția de primar. Am discutat acest lucru cu familia , am discutat acest lucru cu echipa. Avem de finalizat foarte multe lucruri începute proiecte mari, proiecte importante pentru municipiul Chișinău.

Despre candidatul pentru funcția de primar al Capitalei a vorbit și Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiunea care deține în prezent puterea în stat și care ar fi principalul contracandidat al actualului primar, Ion Ceban. Unul dintre potențialii candidați PAS, despre care discută presa, este vicepremierul, Andrei Spînu. Președintele partidului, Igor Grosu, a confirmat zvonurile, deși susține că sunt analizate și alte nume.

IGOR GROSU, președintele PAS: Da, Andrei este un candidat indicat, corect descifrează ziariștii. Mai sunt candidați, dar dați-ne voie să facem anunțul atunci când va fi momentul potrivit. A fost vociferat și Lilian Carp, și Vladimir Bolea. Sunt colegii noștri care au potențial, cunosc această bucătărie.

Până în prezent mai multe formațiuni politice extraparlamentare au declarat că vor avea propriul candidat la Chișinău pentru alegerile locale din 2023. Printre acestea se numără Partidul Liberal, Partiul Democrația Acasă, Partidul Puterea Oamenilor și altele.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).