Marcați
Grosu: Avem nevoie de un profil de manager
23.09.2022, 15:10
Noul ministrul al Mediului va fi din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o emisiune televizată. Mai mult, oficialul a dat de înțeles că următorul pe lista remanierilor în Guvern ar fi ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, fostul ministru al Mediului, Iuliana Cantaragiu, este un specialist bun, însă nu într-o perioadă de criză.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Doamna Cantaragiu este un specialist bun, dar în situația actuală avem nevoie de un profil de manager care trebuie să gestioneze foarte operativ și repede criza în care suntem. Suntem pe ultima sută de metri în desemnarea noului ministru, dar nu este prerogativa mea să fac anunțuri. Da, este cineva din Republica Moldova, din echipă mai curând o să fie".

Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia pe 8 septembrie curent, după ce în cadrul ședinței Guvernului din ajun a fost mustrată de prim-ministra Natalia Gavrilița, din cauza tergiversării lansării site-ului lemne.md. În aceeași ședință și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a fost atenționat că lucrurile în domeniul pe care îl conduce nu avansează considerabil. Întrebat dacă următorul pe lista demiterilor va fi șeful de la Economie, președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că schimbarea se va face la momentul potrivit.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Astfel de schimbări nu pot fi operate, detașându-te de procesele care au loc în paralel sau în zonă sau în cadrul altor platforme. Sunt niște procese în derulare de care depinde succesul nostru în relații cu parteneri, cu alte instituții și trebuie să ții cont de momentul în care vii cu această schimbare pentru a nu afecta niște procese. Să le comunici, explici, să nu fie luate prin surpriză, să nu afecteze aceste decizii. Noi analizăm toate aceste lucruri și recunoaștem lucruri care pot fi făcute mult mai bine în domeniul economic".

Totodată, speakerul Parlamentului a lăsat de înțeles că Ministraul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nu vor pleaca din Guvern. Cel puțin nu în timpul apropiat, a precizat Grosu. Anterior, în spațiul public au apărut mai multe informații despre o eventuală demisie a Guvernului Gavrilița. Despre necesitatea numirii unui nou Cabinet de miniștri au vorbit și foștii premieri, Ion Sturza și Vlad Filat. În același timp, șefa Executivului, Natalia Gavrilița, a declarat că nu intenționează să demisioneze, însă pînă la finele lunii septembrie vor fi făcute mai multe remanieri în Cabinet. De la învestirea Guvernului, trei membri ai echipei guvernamentale au demisionat – vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminschi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu și recent, ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).