Marcați
Grădiniță renovată la Ciorescu
22.09.2022, 18:40
Aproximativ 300 de copii din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău vor beneficia de condiții mai bune la grădiniță. Primăria locală, cu ajutorul autorităților municipale au lansat un proiect amplu de renovare a instituției, care promite să-și deschidă grupele pentru preșcolari în viitorul apropiat.

Reparația instituției preșcolare a început anul trecut. Până acum s-a făcut un volum mare de muncă, însă planurile nu se încheie aici. Primarul comunei Ciorescu, Ivan Scripnic, declară că grădinița va avea și o sală de sport. Primăria locală a alocat deja aproximativ 300 de mii de lei pentru aceste lucrări.

IVAN SCRIPNIC, primarul comunei Stăuceni: "Anul trecut noi am avut investiții în grădinița nr.220 prin reparația capitală a patru grupe, vorbim de banii municipali și banii locali. Plus am avut pavajul în jurul clădirii absolut la 100 de procente. Anul acesta avem reparația galeriilor, unde ne aflăm noi aici și scărilor care mergem la etajul doi, adică etajul întâi și etajul doi. Anul acesta mai avem, adică dacă vom reuși, construcția unei săli de sport. Este strict necesară pentru modernizarea deplină a grădiniței. Practic se ia de la zero. Instalarea ferestrelor, podeaua, pereții, încălzirea centralizată și tot așa mai departe și plus mobilierul.

Instituția are mai multe blocuri. Pe perioada lucrărilor de reparație toți copiii au fost transferați în alte grupe, pentru a nu întrerupe activitatea grădiniței, susține directorul instituției Iulia Bîrzoi.

IULIA BÎRZOI, directorul grădiniței nr.220 din comuna Ciorescu: "Lucrările când se încep, activitatea instituției este suspendată, în caz că nu reușim, atunci deja vedem - cu intrări separate, copii nu au acces în locurile unde sunt lucrările de reparație și procesul merge conform planului de activitate. - Adică nu este întrerupt deloc procesul? - Nu, nu îl întrerupem. În cazul când deja nu s-au finalizat lucrările pe perioada suspendării activității. - Dar acum, în acest caz sunt copii care frecventează? - Da, în acest caz, de exemplu astăzi, sunt 215 copii prezenți la grădiniță, dar ei nu au acces în locurile, unde au loc reparațiile".

Proiectul de renovare grădiniței numărul 220 din comuna Ciorescu a costat bugetul municipal un milion de lei. Constribuția autorităților locale a fost de 500 de mii de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).