Marcați
Troleibuze noi pe străzile capitalei
22.09.2022, 14:16
Parcul Regiei Transport Electric din capitală va fi suplinit cu peste 60 de troleibuze.. Achiziția noului lot a fost anunțată de direcția generală trnsport public și căi de comunicații a primăriei capitalei. Troleibuzele vor fi cu parcurs, iar mai mult de jumătate din ele vor fi articulate.

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a amintit că, în primăvară municipalitatea a alocat 35 de milioane de lei pentru achiziția de troleibuze. Astfel, din această sumă vor fi procurate peste 60 de unități de transport electric cu parcurs, 41 din care vor fi articulate. Troleibuzele vor fi achiziționate din Letonia, Elveția și Austria.

Acestea vor deține podea coborâtă pe toată lungimea salonului, vor fi dotate cu sisteme de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă, cu un consum de energie redus. Potrivit estimărilor, acestea pot fi exploatate pe o durată de circa 10 ani și vor înlocui pe cursele municipale unitățile de transport depășite tehnic.

Primele troleibuze urmează să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie, iar următoarele vor fi livrate în etape în decursul primului trimestru al anului 2023. Amintim că, săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău a aprobat și achiziția a 16 autobuze cu parcurs, în valoare de aproximativ 42 de mii de euro fiecare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).