Marcați
Garanții sociale pentru moldovenii care muncesc în Spania
21.09.2022, 16:23
Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Membrii Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană au aprobat astăzi raportul pentru ratificarea unui acord încheiat între ambele țări, care prevede acest lucru.

Indemnizațiile vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba de angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă, de boli profesionale, precum și pensii de urmaș. Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu. Acordul în domeniul securității sociale dintre Moldova și Regatul Spaniei a fost semnat în 21 iulie 2022. Până acum, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).