Marcați
Gavrilița, prezentă la funeraliile lui Abe
21.09.2022, 12:32
Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa la funeraliile de stat ale fostului premier nipon, Shinzo Abe, care a fost împușcat în timp ce ține un discurs public. Ceremonia va avea loc pe 27 septembrie cu participarea a peste șase mii de persoane, printre care multipli lideri de stat. Detaliile vizitei în țara soarelui răsare au fost discutate de șefa Executivului cu ambasadorulnipon în țara noastră, Yoshihiro Katayama.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii au fost trecute în revistă mai multe subiecte ale relațiilor bilaterale, cum ar fi evoluția situației de securitate din regiune, promovarea și facilitarea accesului produselor agroalimentare moldovenești  pe piața niponă, precum și alte aspecte de cooperare moldo-japoneză, în contextul depășirii crizei economice și energetice din țara noastră. De asemenea, a fost discutată organizarea, în timpul apropiat, a unui forum de afaceri moldo-japonez. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au mai vorbit și despre participarea premierului Natalia Gavrilița la funeraliile de stat ale fostului său omolog nipon, Shinzo Abe.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit pe data de 8 ulie curent, după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în oraşul Nara din vestul țării. Asasinul ar fi un bărbat de 41 de ani, care a crezut că Abe a promovat un grup religios pentru care mama sa a făcut o donație uriașă și din această cauză ar fi falimentat, declară unele surse din anchetă citate de agenţia de presă Kyodo.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute președintele țării, Maia Sandu a participat la funeraliile reginei Regatului Unit Elisabeta a II-a, care au avut loc la Londra.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).