Marcați
Virusul COVID-19 continuă să circule prin Republica Moldova
20.09.2022, 15:54
Virusul pandemic, care încă mai circulă pe teritoriul țării noastre, este în exclusivitate de tulpina Omicron. Agenția Națională pentru Sănătate Publică susține că în urma testelor de laborator au fost depistate mai multe modificații de Omicron, care sunt în prezent întâlnite în Statele Unite și Marea Britanie.

Potrivit ANSP, în laboratoarele Agenției au fost analizate 16 probe determinate exclusiv de varianta Omicron. În același timp, în zece din ele s-au constatat modificații noi, întâlnite în prezent frecvent în SUA și Marea Britanie, iar mai nou și în Africa de Sud. Probele colectate provin din diferite teritorii administrative, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, raioanele Briceni, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Dondușeni, Dubăsari, Comrat, Nisporeni și Orhei.

Specialiștii recomandă în continuare cetățenilor să se vaccineze, aceasta fiind unica metodă sigură și eficientă pentru a preveni cazurile grave de boală și deces de COVID-19. Potrivit Agenției Naționale în Sănătate Publică, toate vaccinurile sunt eficiente împotriva noilor tulpini ale virusului.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste două milioane de doze de vaccin anti-Covid- 19. Astfel, peste un milion de persoane s-au vaccinat cu schema completă, iar aproximativ 300 de mii au primit o doză booster.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).