Marcați
”Moldovagaz” cere majorarea tarifului
19.09.2022, 18:08
Din luna octombrie tariful achitat de consumatorii finali pentru gazele naturale ar putea fi de 27 de lei și 70 de bani pentru un metru cub, cu TVA inclus. Compania Moldovagaz a depus la Agenția Național pentru Reglementare în Energetică o nouă solicitare de rectificare a tarifului. Președintele companiei, Vadim Ceban a explicat că principalul factor care a dus la revizuirea tarifului pentru consumul de hidrocarbură a fost creșterea continuă a prețulu de achiziție.

Președintele Consiliului de Administrare al ”Moldovagaz”, a scris pe canalul său de telegram că,”întreprinderea Moldovagaz a trimis Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o solicitare de creștere a tarifului mediu pentru gazele naturale cu 31,5%, până la 26 675 lei pentru o mie de metri cubi. Principalul factor care a dus la necesitatea acestei măsuri a fost creșterea semnificativă și continuă a prețurilor de achiziție. Solicitarea este în strictă conformitate cu legea, iar o decizie pozitivă din partea autorității de reglementare va permite companiei să acopere integral costul achizițiilor de gaze și să se asigure că obligațiile contractuale față de furnizor sunt îndeplinite”, a mai menționat Vadim Ceban.

Potrivit calculelor ”Moldovagaz”, tarifele noi urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2022. Tariful pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă. În prezent, tariful pentru un metru cub de gaz este de aproximativ 23 de lei, cu TVA inclus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).