Marcați
Consultații medicale gratuite
19.09.2022, 15:56
Locuitorii din mai multe raioane din centrul țării, vor beneficia de consultații medicale de specialitate gratuite. Compania Naţională de Asigurări în Medicină anunță că, în următoarele cinci zile, în teritoriu se vor deplasa echipe mobile de pulmonologi, mamologi și stomatology.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, a fost reluat screeningul pulmonar prin radiografie digitală mobilă conform graficului stabilit. Astfel, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla începând cu ziua de astăzi, în raionul Strășeni.

De asemenea, screeningul glandei mamare va continua să fie efectuat în raioanele Căușeni și Anenii Noi. Tot în această săptămâna, copiii din localitățile Horodiște, Lalova și Cuizăuca din raionul Rezina și din localitățile Baurci și Copceac din raionul Ceadîr-Lunga, vor beneficia de servicii medicale stomatologice gratuite. Consultațiile sunt acoperite din mijloacele financiare ale fondulul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Sursa citată mai anunță că doar săptămâna trecută, 1.099 de persoane au beneficiat de examene profilactice, fără plată, dintre care 203 de femei au făcut screeningul mamar, iar 896 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).