Marcați
Salarii mai mari pentru asistenții sociali
19.09.2022, 15:52
Asistenții sociali comunitari, asistenții parentali profesioniști și alți lucrători din sfer socială vor primi lunar un suport financiar în valoare de o mie de lei. Acest ajutor va fi acordat pe lângă majorările salariale promovate de Guvern. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, cu ocazia zilei lucrătorului social, marcată anual în a treia duminică din septembrie.

Ministrul Marcel Spatari susține că, recent s-a decis creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice, cu 23% și 16% respectiv, pe lângă creșterea generală a salariilor anunțată de Guvern. În afară de asta, asistenții sociali vor beneficia și de un suport financiar pe perioada rece a anului.

MARCEL SPATARI, ministul Mincii și Protecției Sociale: "Împreună cu UNICEF, vom acorda un sprijin financiar lunar în valoare de 1000 de lei net tututor asistenților sociali, comunitari, asistenților parientali profesioniști și altor lucrători din sfera socială. Ne aștepată o perioadă foarte intensă în care va trebui să ajutăm gospodăriile din țara noastră să facă față unei ierni care se anunță destul de dificilă. Contez foarte mult pe implicarea și sprijinul sistemului de asistență socială".

De asemenea, datorită asistenței externe, asistenții sociali din toată țara vor primi calculatoare noi în schimbul celor vechi, care nu au fost reînnoite de peste 10 ani, a mai menționat ministul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).