Marcați
114 pacienți internați cu COVID-19
19.09.2022, 15:28
114 pacienți infectați cu virusul COVID-19 sunt internați, în prezent, în instituțiile medicale din Capitală. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca, care a avertizat că, virusul pandemic se suprapune și cu alte infecții respiratorii, care revin. Oficialul a îndemnat din nou cetățenii să se vaccineze.

Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca a declarat că în prezent se atestă o descreștere a numărului de infectări cu virusul sars-cov2, însă acest proces evoluează foarte lent.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "În municipiul Chișinău în săptămână trecută am înregistrat o incidență de 117 cazuri la 100 de mii de populație. Ziceam că este într-o descreștere lentă. În continuare avem în muncipiul Chișinău 114 pacienți internați cu COVID, dintre care 20 în stare gravă. Partea bună este că nu am înregistrat săptămâna trecută decese. La evidența asistenței medicale primare sunt 635 de pacienți care urmează tratamentul la domiciliu".

În această ordine de idei, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi a menționat că în primele trei săptămâni ale anului de studii, în cele 150 de instituții de învățământ primar și secundar din Capitală au fost înregistrate 140 de infectări cu virusul COVID-19 în rândul elevilor.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "140 de elevi au fost confirmați pozitiv, iar 736 de elevi sunt în autoizolare. La fel, 33 de cadre didactice sunt confirmare pozitiv și în autoizolare avem șase cadre didactice, din personaulul nedidactic 12 persoane fiind confirmare pozitiv. În instituțiile de educație timpurie situația este urmăroarea - cinci copii fiind confirmați pozitiv, inclusiv două cazuri noi și nouă cadre didactice".

În acest context, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca a atenționat că, tradițional, în perioada octombrie-noiembrie se declanșează perioada gripei sezoniere, care în combinație cu virsul COVID-19 poate provoca complicații.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Suprapunerea acestor două infecții poate genera probleme și complicații, de aceea este important să urmărim în continuare vaccinarea și în special facem apelul pentru cei care s-au vaccinat cu schema completă - doza unu și doza doi. Neapărat, în continuare, colegi, dragi cetățeni să vă vaccinați cu doza booster unu și doza booster doi. Este o acțiune care ne va pune în siguranță în perioada sezonului rece".

Tot săptămână trecută, în Capitală au fost înregistrate 2.263 de solicitări de urgență. În urma acordării primului ajutor medical, 1.763 de persoane au fost internate în spitalele municipale pentru tratament. În acest sens au prevalat traumele, virozele și bronhipneumonia a suplimentat Boris Gîlca.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).