Marcați
Vot de neîncredere Guvernului
15.09.2022, 18:21
Vot de neîncredere pentru Guvernul condus de Natalia Gavrilița. O moțiune de cenzură a fost depusă, astăzi, în Parlament de deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Autorii moțiunii declară că în prezent țara se confruntă cu riscuri majore pe termen scurt și mediu, peste care se suprapun amenințări pe termen lung, pentru care nu au fost găsite soluții.

Deputații semnatari mai declară că de la preluarea guvernării de către Cabinetul Gavrilița, țara trăiește într-o continuă criză, care a sărăcit populația. În moțiunea de cenzură se mai menționează că, inflația din acest an este fără precedent, iar cetățenii nu mai pot face față prețurilor și tarifelor, care sunt într-o continuă creștere. În același timp, în opinia autorilor, Guvernul nu are un plan clar de salvare a țării, în schimb se preocupă de imaginea partidului de guvernământ.

VASILE BOLEA, deputatul fracțiunii BCS: "Republica Moldova este condusă în acest moment de un Guvern care nu mai are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suveranului în acest stat, susținerea poporului. Acest Guvern este hotărât să sacrifice intereseul general, bunăstarea cetățenilor RM doar pentru a câștiga simpatiile cancelariilor europene. Acest lucru este unul inadmisibil".

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).