Marcați
Guvernul Gavrilița rămâne în funcție
13.09.2022, 13:22
Guvernul condus de Natalia Gavrilița are susținere politică și va rămâne în funcție. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu și de președintele Parlamentului, Igor Grosu. Speakerul a lăsat de înțeles însă că unii miniștri și-ar putea păsări fotoliile.

Președintele țări, Maia Sandu, crede că discuțiile despre o eventuală demisie a Guvernului sunt parte a unui proces democratic și au dreptul la viață. Șefa statului declară însă că actualul Cabinet de miniștri are mult de lucru și nu va fi înlocuit.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Știți că Guvernul are susținere politică, iar ceea ce se vorbește despre demisie, demisia Președintelui, demisia Guvernului, a Parlamentului, este un lucru normal ca opoziția să ceară demisia, pentru că opoziția își dorește să preia puterea. Este o chestie normală pentru țările democratice".

De aceeași părere este și președintele Parlamentului, Igor Grosu, care este și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Noi avem Guvern, este doamna Gavrilița care muncește și muncește din greu, foarte mult. Dânsa are susținea noastră politică și noi o să o susținem în continuare".

În același timp, speakerul este de părere că unii miniștri sunt potriviți pentru gestionarea situațiilor de criză, în timp ce alții s-ar potrivi mai bine în funcția pe care o dețin în condiții sociale mai calme.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Tot timpul este loc pentru mai bine și dacă și o să fie luată o decizie sau alta, o să fie o decizie politică și o să fie comunicată la timp. De aceea, nu aș vrea să dau acum niște aprecieri. Cum spuneam: noi periodic evaluăm activitatea miniștrilor, șefilor de agenții și atunci când mai mult sau mai puțin este luată o decizie, ea este prezentată".

Recent, în spațiul public au apărut mai multe informații despre o eventuală demisie a Guvernului Gavrilița. Despre necesitatea numirii unui nou Cabinet de miniștri au vorbit și foștii premieri, Ion Sturza și Vlad Filat. În același timp, șefa Executivului, Natalia Gavrilița, a declarat că nu intenționează să demisioneze, însă pînă la finele lunii septembrie vor fi făcute mai multe remanieri în Cabinet. De la învestirea Guvernului, trei membri ai echipei guvernamentale au demisionat – vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminschi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu și recent, ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).