Marcați
Ziua Z+3 din operațiunea Podul Londrei
12.09.2022, 13:37
Noul rege britanic, Carol al III-lea, începe astăzi turul Regatului. Acesta face parte din operațiunea Podul Londrei, gândit foarte bine chiar de regina Elizabeta a II-a pentru mmentul când va trece în neființă. Noul monarh al Regatului Unit va fi însoțit în turul său de membrii familiei regale, inclusiv copiii și nepoții Elisabetei, care se alătură procesiunii de la Holyrood la Catedrala St. Giles din Edinburgh, la care tunurile Castelului Edinburgh vor trage focuri în fiecare minut.

Regele Carol al III-lea și regina consoartă vor merge inițial la Parlamentul Marii Britanii, unde vor auzi mesajele de condoleanțe din partea primului ministru Liz Truss și a altor parlamentari. Apoi vor călători la Holyrood, unde vor fi întâmpinați cu un salut de 21 de tunuri. O slujbă va avea loc la catedrală, unde sicriul reginei se va odihni timp de 24 de ore, permițând publicului să treacă și să-i aducă un omagiu.

Mâine Regele Charles va merge în Irlanda de Nord, acolo el va primi condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la o slujbă la Catedrala St. Anne din Belfast. Tot mâine are loc o repetiție a Operațiunii LION, procesiune care va însoți sicriul Reginei de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster.

Amintim că Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit s-a stins din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de monarhie. Suverana va fi înhumată pe 19 septembrie la castelul Windsor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).