Marcați
Guvernul Gavrilița, în pragul demisiei?
7.09.2022, 13:06
Guvernul Gavrilița ar putea trece în scurt timp prin remanieri fundamentale. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de fostul premier al țării, Ion Sturza, care este apropiat partidului de guvernământ. Liderii Executivului susțin că în prezent nu se poate vorbi despre remanieri.

Potrivit lui Ion Sturza, în actualul Cabinet de miniștri sunt mulți membri care nu-și au locul la conducerea țării.

ION STRUZA, fost prim-ministru: "Orice Guvern vine ca să plece și cu cât mai repede pleacă, cu atât e mai bine pentru țară. Eu sunt adeptul remanierilor fundamentale, pentru că știu cum s-a format Guvernul actual, cu foarte multe compromisuri, cu mulți oameni întâmplători... - Câți ar fi întâmplători în actuala echipă guvernamentală? - De-ajuns de mulți ca să se facă o remaniere fundamentală și cred că noi vom fi martori într-un timp relativ scurt ai acestei remanieri.

Fostul oficial al țării lasă de înțeles că remanierile nu vor viza doar unii miniștri, dar întreaga echipă guvernamentală.

ION STRUZA, fost prim-ministru: "Eu cred că pe agenda politică există o remaniere serioasă a Guvernului. - Spuneți-ne două-trei portofolii care își vor pierde șefii. - Eu aș spune chiar că nu doar portofolii. - Spuneți-ne ministerele. - Eu încă o dată vă spun: cred că nu doar portofoliile|".

Despre necesitatea demiterii Guvernului Gavrilița a scris pe pagina sa socială și fostul premier, Vlad Filat. "Dacă nu va fi schimbat Guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional!", susține Filat.

În ultimele zile presa a scris, citând surse apropiate de partidul de guvernământ, despre o posibilă demisie a premierului Natalia Gavrilița, care ar putea avea loc în scurt timp. Prognozele și zvonurile cu privire la remanierile guvernamentale au fost respinse de vicepremierul, Andrei Spînu.

ANDREI SPÎNU, vice-premierul Republicii Moldova: "Natalia Gavrilița este prim-ministrul care gestionează un Guvern prins în multitudini de criză, foarte complicate, care și cei mai mari din opoziția noastră înțeleg că țara nu a mai trecut prin atâtea crize concomitent. Singurul lucru care pot să-l spun la aceste comentarii este că la moment noi lucrăm în echipă, doamna Prim-ministru are susținerea noastră și noi mergem înainte".

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit pe 6 august 2021, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut majoritatea parlamentară în urma alegerilor anticipate. La scurt timp, echipa guvernamentală a fost părăsită de vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminschi, care a invocat motive de familie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).