Marcați
Vlad Batrîncea: vom demite guvernul Gavrilița
5.09.2022, 17:21
Partidul Socialiștilor va iniția, în toamnă, procedura de demitere a Guvernului Gavrilița, din cauza lipsei de acțiuni pentru gestionarea crizelor care au lovit țara. Declarația a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni televizate. El a menționat că cetățenii sunt dezamăgiți de actuala guvernare, deoarece nu întreprinde pași concreți pentru a-i ajuta să facă față scumpirilor zilnice și cer alegeri anticipate. De cealaltă parte, reprezentanții serviciului de presă al Guvernului ne-au declarat că Executivul depune toate eforturile pentru ca oamenii să treacă cu bine de sezonul rece și nu are timp pentru polemici politice.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că, deși a trecut mai bine de un an de la investirea Guvernului Gavrilița, majoritatea cetățenilor nu sunt mulțumiți de acțiunile miniștrilor și vor schimbarea guvernării.

VLAD BATRÎNCEA, secretarul executiv al PSRM: "Puterea nu poate ignora o democrație sănătoasă și nemulțumirea oamenilor. Puterea nu poate să stea cu mâinile în sân. Dacă vor continua să se ascundă și să nu facă nimic, asta se va sfârși prost pentru ei. În democrație, atunci când cineva nu face față, se organizează alegeri anticipate. Oamenii, astăzi, într-adevăr, o mare majoritatea dintre ei, din teritoriu, spun că au comis o greșeală și cer schimbarea guvernării".

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că, în această toamnă, Partidul Socialiștilor va demara procedura de demitere a Guvernului, încât crește nemulțumirea în rândul cetățenilor, dar și a diferitor forțe politice față de situația din țară.

VLAD BATRÎNCEA, secretarul executiv al PSRM: "Noi am anunțat la sfârșitul sesiunii trecute că, în septembrie, când Parlamentul se va întoarce din vacanță, vom iniția procedura de demitere a Guvernului. Ne pregătim minuțios de acest pas, avem foarte multe argumente și considerăm că actuala guvernare trebuie să plece și astăzi majoritatea partidelor, cetățenilor vor susține acest proces. Chiar dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi activi și vom exprima cu voce tare problemele pe care le creează această guvernare".

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a mai precizat că cetățenii au ajuns în situația când nu mai țin piept scumpirilor și crizei în care au ajuns, iar guvernarea nu are un plan bine pus la punct, pentru a crea o stabilitate economică și socială în țară.

VLAD BATRÎNCEA, secretarul executiv al PSRM: "Anul acesta are o caracteristică aparte. Este criza majoră în toate domeniile, criza socială, imposibilitatea oamenilor de a achita serviciile comunale, de a-și asigura coșul minim de consum, incapacitatea totală a guvernării de a ajuta într-o oarecare măsură oamenii. Lipsa unui plan anticriză, este cea mai slabă guvernare care nu reacționează la acele chemări și provocări care există, lispa unor acțiuni clare și, desigur, nemulțumirea apăsătoare a cetățenilor față de ceea ce se întâmplă în societate. Putem căuta scuze cât dorim, pe plan regional, geopolitic, dar asta nu scapă puterea de faptul că ei poartă răspundere directă pentru tot ce se petrece".

Anterior, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat, într-un mesaj video postat în mediul online, că trăim vremuri grele, însă autoritățile au pregătit o serie de acțiuni, menite să sprijine cetățenii în perioada rece a anului.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Trăim vremuri grele și e important să avem claritate, compasiune și curaj în perioada următoare, ca oameni, ca familie, ca țară, putem trece cu bine de crize și vom trece. Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte pentru ca oamenii și agenții economici și toată societatea să treacă cu bine peste iarnă. Pregătirile de iarnă au loc, în ritm rapid, fie că vorbim de căldură - energie și lemne, pentru oameni, fie de alte nevoi".

Solicitată să comenteze declarațiile secretarului executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, precum că opoziția va iniția prodedura de demitere a partidului de la guvernare, purtătoarea de cuvânt a Executivului, Anastasia Taburceanu, a declarat că: ”În această perioadă, Guvernul se concentrează pe implementarea de măsuri sociale și pe pregătirile pentru iarna care vine. Nu este momentul să ne angajăm în polemici politice”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).