Marcați
Gavrilița: ”Vom face din septembrie luna creșterilor”
1.09.2022, 16:42
”Vom face din septembrie luna creșterilor, luna afacerilor”. Declarația îi aparține premierului Natalia Gavrilița. Într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, ea a declarat că trăim vremuri complicate, însă autoritățile vor întreprinde o serie de măsuri, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste sezonul rece. ”Pregătirile de iarnă au loc în ritm rapid, fie că este vorba de căldură – energie sau lemne”, a precizat șefa Cabinetului de Miniștri.

Prim-ministul Natalia Gavrilița dă asigurări că autoritățile au pregătit o serie de acțiuni, menite să sprijine cetățenii în perioada rece a anului.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Trăim vremuri grele și e important să avem claritate, compasiune și curaj în perioada următoare, ca oameni, ca familie, ca țară, putem trece cu bine de crize și vom trece. Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte pentru ca oamenii și agenții economici și toată societatea să treacă cu bine peste iarnă. Pregătirile de iarnă au loc, în ritm rapid, fie că vorbim de căldură - energie și lemne- pentru oameni, fie de alte nevoi".

Și pentru mediul de afaceri Guvernul va veni cu un plan de sprijin, menționează Natalia Gavrilița.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Dincolă de lupta săptămânală cu diferite crize avem și un plan de țară, integrarea europeană și o strategie națională de dezvoltare. Important este acum să trecem împreună cu bine prin crizele prezentului. Vom face din septembrie luna creșterii, luna afacerilor. Vor fi delegații de bussines în Moldova și în stăinătate. Vom lansa fondul Facem, un fond important de dezvoltare și investiții în afaceri. Vom simplifica legile fiscale, cu respect pentru oameni, afaceri și banu public.

Mai mult, șefa Cabinetului de Miniștri a mai punctat că în această toamnă învățătorii, medicii, funcționarii, pensionarii cu venituri mici și familiile în care sunt copii până la vârsta doi ani, vor primi salarii și alocații mai mari, pentru a-i sprijini în perioada rece. De asemenea, Executivul va compensa costurile creșterii prețurilor la energie și căldură, a precizat Natalia Gavrilița.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).