Marcați
”Moldovagaz” a achitat pentru gazul furnizat în prima jumătate a lunii august
30.08.2022, 17:02
”Moldovagaz” a transferat ”Gazpromului” plata integrală pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august. Anunțul a fost făcut de președintele companiei, Vadim Ceban. El a menționat că este vorba de peste 16 milioane de dolari sau 50 la sută din avansul pentru consumul din această lună.

Potrivit lui Vadim Ceban, achitarea datoriei pentru gazul furnizat în prima jumătate a lunii august a devenit posibilă fatorită deciziei de luni, 29 august, a Comisiei pentru Situații Excepționale, conform căreia ”Energocom” va achiziționa 10 milioane de metri cubi de gaze naturale de la ”Moldovagaz”. ”Vreau să mulțumesc Guvernului pentru sprijinul acordat, care a ținut cont de măsurile anticriză dezvoltate în comun de Consiliul de Administrație al companiei și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova”, a declarat Vadim Ceban.

Anterior, ”Moldovagaz” a anunțat că, din 1 septembrie, va deconecta instalațiile de gaze naturale la consumatorii casnici și noncasnici care înregistrează datorii. În context, compania i-a îndeamnat pecetățeni să achite restanțele.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).