Marcați
Liberalizarea transportului de mărfuri între Moldova și Ucraina
29.08.2022, 11:40
Începând cu 1 septembrie al anului curent, transportul mărfurilor în trafic bilateral și tranzit prin teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei, va fi liberalizat. Decizia a fost adoptată în cadrul reuniunii Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru transport rutier internațional. Prevederea va fi valabilă până la sfârșitul anului 2023, cu eventuala prelungire conform protocolului agreat de părți.

În Protocolul semnat de părți a fost agreat și schimbul de autorizații pentru traficul de mărfuri în și din țări terțe și transportul ocazional de persoane pentru anul 2023. De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate și propunerile părții ucrainene referitor la facilitarea tranzitului de mărfuri în situația geopolitică actuală, cât și aspecte legate de fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat. Menționăm că la 29 iunie al anului curent, Republica Moldova și Ucraina au semnat cu Uniunea Europeană Acorduri privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).