Marcați
Blocul comuniștilor și socialiștilor au boicotat ședința parlamentului
26.08.2022, 15:41
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei ai Partidului ”Șor” au boicotat, astăzi, ședința extraordinară a Parlamentului. Deputații BCS și-au motivat decizia într-un briefing de presă prin dezacordul față de subiectele de pe ordinea de zi, inclusiv rectificarea bugetului de stat pentru anul 2022. Mai mult, ei acuză guvernare că nu ar face nimic pentru atenuare crizei energetice și celei alimentare.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat că Guvernul nu a prezentat nicio măsură concretă pentru a scoate țara din criză, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va participa la ședința extraordinară a Parlamentului, deoarece nu sunt puse în discuție soluții de atenuare a crizei. Mai mult, Vlad Batrîncea, a spus că fracțiunea pe care o reprezintă va veni în sesiunea plenară din septembrie cu propriul plan anticriză.

VLAD BATRÎNCEA, vicepreședinte al Parlamentului: "Astăzi, în această ședință extraordinară, Guvernul Republicii Moldova nu vine cu nicio măsură anticriză. Dânșii nu spun nimic despre combaterea crizei energetice. Guvernarea nu vine cu nicio soluție în vederea combaterii crizei alimentare. Republica Moldova va fi martor la o bravadă precum că dânșii vin să fericească unele categorii de populație cu suport unic, care a fost numit de doamna prim-ministru, ”pomană”. Criza se amplifică și în locul unor dezbateri solide, profesioniste, în loc să prezinte în Parlament un plan anticriză, Guvernul vine cu niște propuneri cosmetice. Evident că în această situație, noi, socialiștii, nu vom fi prezenți și nu dorim să fim părtași la această ședință solemnă. Opoziția, socialiștii, așa cum ne-am asumat, vom prezenta, în luna septembrie un plan veritabil, anticriză. Republica Moldova are nevoie de plan anticriză".

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a scris pe canalul său de Telegram că deputații din opoziție nu au venit la ședință penrtru a nu se certa între ei în public. ”Începem ședința plenară a Parlamentului în cadrul sesiunii extraordinare. Astăzi vom vota măsuri de suport pentru populație extrem de importante. Socialiștii, comuniștii și șoriștii nu sunt prezenți, nu au chef de muncă. Am înțeles că sunt supărați unii pe alții și nu vor să se certe în public...”, a scris deputatul PAS, Radu Marian.

După intonarea imnului de stat, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia ”Zilei Independenței” Republicii Moldova, care urmează a fi sărbătorită, sâmbătă, 27 august

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Dragi colegi, dragi cetățeni, mâine, 27 august, celebrăm ”Ziua Independenței” Republicii Moldova! Este o zi importantă pentru noi toți și vin cu un îndemn ca mâine să mergem să sărbătorim acest eveniment, alături de oamenii din țară, fie la Chișinău, la Bălți, Ungheni, Comrat, Cahul. ”Ziua Independenței” trebuie să ne consilideze în jurul unui ideal comun și în dorința comună de a contribui plenar la dezvoltarea țării. La mulți ani tuturor cu prilejul zilei noastre naționale! La mulți ani, Republica Moldova!"

Precizăm că, astăzi, la ora 12:00 a fost convoacă ședința plenară extraordinară, la care au fost prezenți 55 de deputați PAS. Deputații au fost rechemați din concediu pentru perioada 25-26 august.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).