Marcați
Programul manifestărilor de Ziua Independenței
26.08.2022, 13:53
Sâmbătă, 27 august, când se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale. Cu acest prilej, Guvernul anunță programul manifestărilor. Astfel, ziua va începe cu depunerea de flori ale conducerii țării la monumentul ”Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, și va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, programul manifestărilor va începe la ora 8:30 cu depuneri de flori la monumentul ”Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale ”Ziua Independenței Republicii Moldova”. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, și numeroase trupe, studiouri muzicale și soliști autohtoni. Pe lângă spectacolul tematic ”Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura ”Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar ”Moldova suverană”. Iar seara, cu începere la ora 19.00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”. Autoritățile au anunțat că de astăzi, începând cu ora 20.00 și până în data de 27 august, ora 00:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul Pieța Marii Adunări Naționale, iar transportul public de pasageri va fi redirecționat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).