Marcați
Agenda Ministerului Afacerilor Interne
25.08.2022, 17:37
Dezvoltarea, modernizarea și realizarea obiectivului de integrare europeană, prin alinierea la standardele UE. Acestea sunt obiectivele din agenda Ministerului Afacerilor Interne, prezentate astăzi de Ana Revenco. Într-un briefing de presă, oficialul a anunțat rezultatele și prioritățile instituției pe termen lung și scurt, discutate în cadrul ședinței Colegiului MAI.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, la întrunirea de astăzi au fost prezentate și dispuse dezbaterilor analizele de risc în contextul regional și național, în condiții de criză. În acest sens, MAI a prezentat un model de abordare strategică aplicabil în raport cu provocările din sector.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "Colegiul MAI, este forumul suprem al Ministerului Afacerilor Interne, în care sunt puse în discuție politicile de dezvoltare, concluziile, dar și direcțiile stategice pe termen scurt, mediu și lung. Unu - prin parteneriat facem față tuturor provocărilor aduse de crizele multidimensionale în contextul războiului din Ucraina. Doi- asigurăm dezvoltarea și modernizarea Ministerului Afacerilor Interne în susținerea implementării stategiei naționale de dezvoltare. Trei- asigurăm realizarea obiectivului de integrare Europeană prin alinierea la standartele europene".

Totodată, Ana Revenco a vorbit și despre fortificarea formatului de cooperare interinstituțională pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transnaționale. Prezent la briefing, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a declarat că a remarcat mai multe probleme ale activității MAI.

LILIAN CARP, președintele Comisiei securitate națională apărare și ordine publică: "Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate, daca dorește să facă față provocărilor la care este expusă. Trebuie să găsim soluții pentru a îmbunătățite condițiile celor care lucrează sau ne asigura nouă securitatea de zi cu zi. O să ne gândim la majorări de salarii într-un viitor apropiat . Din cauza infșației pe care am avut-o în acest an este și logic ca în viitorul apropiat să îmbunătățim condițiile. Corupția aceasta sistemică, mică este și ea din cauza că au salariu din care ei nu pot trăi".

De asemenea, discuțiile din cadrul ședinței Colegiului MAI au vizat și instituțiile subordonate Ministerului. Astfel, Lilian Carp a anunțat despre reorganizarea Biroului Migrație și Azil.

LILIAN CARP, președintele Comisiei securitate Națională Apărare și Ordine Publică: "Atunci când am avut un flux enorm de refugiați, ceea ce m-a frapat cel mai mult a fost cum a făcut față provocărilor Biroul Migrației și Azil. Un tânăr a lucrat trei zile fără să plece acasă. Aceasta a scos în evidență faptul că instituția trebuie reformată, pentru că nu avea cine să-l schimbe. Noi am studiat cum trebuie reformat, nu doar pe acest segment, ci pentru că atunci când cineva trece hotarul, întâi face cunoștință cu Poliția de Frontieră și după cu Biroul Migrație și Azil".

O altă problemă semnalată de președintele Comisiei securitate națională apărare și ordine publică, Lilian Carp, este starea mașinilor utilizate de angajații Inspectoratului Național de Poliție. El susține că va veni cu soluții în acest sens, întrucât unele autotorisme și-au depășit de trei sau chiar de patru ori limita la care au fost proiectate, iar la bord arată 500 de mii sau chiar un milion de kilometri parcurși.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).