Marcați
Noi reguli pentru comercializarea fructelor și legumelor proaspete de import
25.08.2022, 14:09
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a introdus noi reguli pentru comercializarea fructelor și legumelor proaspete de import. Potrivit instituției, de la aceste produse vor fi prelevate probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați. Până la la primirea rezultatelor de laborator, loturile de la care au fost prelevate probe vor fi păstrate în depozitele, înregistrate de agenție sau cele ale agenților economici importatori.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, fructele și legumele vor ajunge pe tarabe numai după obținerea rezultatelor de laborator conforme. ”Fructele și legumele proaspete provenite din import, de la care au fost prelevate probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați în cadrul programului de monitorizare aprobat anual de către Agenție, vor fi plasate pe piață numai după obținerea rezultatelor de laborator conforme. Până la primirea rezultatelor de laborator, loturile de la care au fost prelevate probe vor fi păstrate în depozitele, înregistrate de Agenție, ale agenților economici importatori”, notează ANSA.

Potrivit instituției, agenții economici importatori vor completa o declarație pe proprie răspundere, conform căruia produsele nu vor fi comercializate până la primirea rezultatelor analizelor de laborator.

NTV Mooldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).