Marcați
Gavrilița: Sunt domenii în care avem profesioniști, dar se mișcă mai încet în perioada de criză
25.08.2022, 11:43
Premierul Natalia Gavrilița recunoaște că în Guvernul pe care îl conduce sunt miniștri, care nu fac față situației. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Șefa cabinetului de miniștri nu a precizat pe cine ar vrea să demită, dar a menționat că atunci când va fi gata să comunice despre acest lucru, va veni cu detalii.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița nu confirmă și nici nu infirmă dacă vor urma remanieri în Guvern, însă recunoaște că sunt anumite ministere care se mișcă mai încet.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministu: "Am răspuns la asemenea întrebări pe tot parcursul primului an de mandat. Într-adevăr, am spus și eu anterior că un an de zile este deja o perioadă suficient de mare pentru a face anumite evaluări. Sunt domenii în care avem profesioniști, dar care se mișcă mai încet în perioada de criză în care ne aflăm. Atunci când vom fi gata să anunțăm anumite materiale o vom face în ordinea stabilită".

La insistența jurnaliștilor de a oferi mai multe detalii, premierul Natalia Gavrilița a precizat că atunci când va fi pregătită va veni cu detalii.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministu: "- Dar care sunt ministerele care se mișcă mai încet? - Atunci când vom fi gata să comunicăm pe această temă, o să venim la dumneavoastră cu detalii.

Anterior și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, în pofida greutăților pe care le-a avut de înfruntat, actualul Guvern s-a descurcat în limitele posibilităților. Totuși, șefa statului a remarcat faptul că unii miniștri comunică foarte puțin cu cetățenii despre problemele cu care aceștia se confruntă, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova, 16.08.22: "Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca ”bine”, dar este adevărat că sunt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici, scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cât este de importantă este să mergi să comunici. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum".

Tot atunci șefa statului a mai declarat că premierul Natalia Gavrilița este responsabilă de activitatea cabinetului de miniștri și că ea poate decide cine pleacă și cine rămâne. Anterior, șefa Executivului a îndemnat miniștrii să desfășoare activitățile mai promt. Ulterior, Guvernul l-a demis pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, fiind înlocuit cu Vladimir Bolea, fost deputat al Pardidului Acțiune și Solidaritate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).