Marcați
Experți: Motorina va continua să se scumpească
24.08.2022, 13:56
După două luni de ieftiniri, când prețul motorinei a scăzut pe piața moldovenească cu aproape șapte lei, combustibilul se scumpește din nou. Potrivit Agenției Global Platts, majorarea este cauzată de scumpirea acestui produs pe piețele internaționale și de faptul că oferta este redusă, iar stocurile sunt extrem de mici.

Potrivit Agenției Global Platts, citat de portalul ”www.mold-street.com” ne așteaptă un nou salt al prețurilor la motorină. ”În timp ce prețurile au scăzut de la un vârf din martie, stocurile record de mici, cererea așteptată de la începutul iernii și amenințarea unei scăderi a livrărilor rusești, ar putea determina erupția prețurilor. Calculele arată că prețurile la motorină pe piețele internaționale au scăzut cu aproape 25 la sută, de când au atins un nivel record în 8 martie, pe fondul reducerii cererii, pe măsură ce economia globală scârțâie, iar spirala inflației ia avânt, chiar dacă fluxurile de petrol din Rusia continuă”, se arată în comunicatul agenției.

Specialiștii agenției Global Platts prognozează că în septembrie-octombrie se va înregistra o creștere a prețului motorinei, având în vedere stocurile record de scăzute de acest combustibil în Europa și apropierea sezoanelor de recoltare și de încălzire. Pentru ziua de mâine, 25 august, ANRE a stabilit plafoanele pentru carburanți. Astfel benzina A 95 va costa 25 de lei și 84 de bani, iar motorina - 26 de lei și 77 de bani .

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).