Marcați
Președintele Maia Sandu, la forumul european de la Alpbach
23.08.2022, 15:13
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a participat, luni, 22 august la un forum european organizat în Austria, cu genericul ”Noua Europă”. Alături de Cancelarul Federal al Austriei, Karl Nehammer, dar și alți participanți la forum, șefa statului a ținut un discurs în care a abordat mai multe subiecte precum, combaterea dezinformării, consolidarea securității energetice, lupta comună împotriva corupției și extinderea proiectului de pace al Uniunii Europene, pentru țările candidate. Maia Sandu a subliniat că acest proiect va asigura pacea și stabilitatea în Europa.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Una dintre cele mai mari amenințări la adresa democrației în Europa de astăzi este dezinformarea. Trebuie să facem mult mai mult pentru a lupta împotriva propagandei decât am făcut în ultimul deceniu. Pentru a deveni mai rezistentă, Europa trebuie să își asigure securitatea energetică și o tranziție mai rapidă la energia verde. Această criză a demonstrat că Europa nu a investit suficient, la momentul potrivit, în propria sa securitate energetică. Europa trebuie să pună în serios lupta împotriva corupției pe agenda sa. De data aceasta, ca o luptă colectivă pentru că corupția s-a dovedit că nu are granițe".

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a enumerat în mesajul său acțiunile necesare pentru a construi o Europă puternică și democratică.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Un lucru care este foarte clar este că numai împreună putem construi o Europă suficient de puternică și rezistentă pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine. UE trebuie să ofere o perspectivă de aderare clară și credibilă țărilor candidate care au hotărârea politică puternică de a se alătura familiei europene de națiuni și voința de a implementa reformele necesare. Extinderea poate stimula pacea și stabilitatea în Europa și poate aduce prosperitate tuturor".

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit Austriei, dar și tuturor statelor membre ale Uniunii Europene pentru votul de încredere acordat la reuniunea Consiliului European din iunie, când Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de candidat la UE.

NTV Molodva
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).