Marcați
Acord de colaborare între ANRE și CC
23.08.2022, 14:53
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței au semnat un acord de colaborare. Documentul stabilește schimbul rapid și eficient de informații de interes comun în procesul aplicării legislației din domeniul concurenței.

Procesul de colaborare va cuprinde elaborarea unor programe anuale de acțiuni comune care vor promova dezvoltarea concurenței pe piețele energetice, crearea unor grupuri mixte de lucru pentru soluționarea problemelor ce țin de asigurarea concurenței pe piețele energetice, lansarea unor proiecte la nivel național sau sectorial, organizarea în comun a întrunirilor, conferințelor, seminarelor, atelierelor de lucru și mediatizarea pe larg a activităților desfășurate. Directorul general al ANRE, Veaceslav Untila a menționat că ”odată cu semnarea Acordului de colaborare va avea loc un schimb mai intens de informații în scopul combaterii practicilor anticoncurențiale, în conformitate cu normele de cooperare reciproc avantajoasă și cu respectarea cerințelor stabilite de lege”, a declarat Veaceslav Untilă.

La rândul său, președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu s-a referit la necesitatea creării unui cadru de colaborare pentru schimbul de informații confidențiale și limitării accesului la anumite documente, la verificarea, evaluarea și monitorizarea informațiilor cu caracter public.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).