Marcați
Secretarul general al ONU Antonio Guterres, în vizită la Chișinău
22.08.2022, 15:36
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut vineri seara o întâlnire de lucru cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres. Înaltul oficial s-a aflat la Chișinău în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Ucraina. Cei doi oficiali au discutat despre situația umanitară și de securitate din regiune, dar și de provocările cu care se confruntă Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, oficialii au vorbit despre problemele refugiaților ucraineni care se află în țara noastră și nevoia de a-i sprijini în continuare. Precizăm că, în spațiul public au apărut informații despre faptul că Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres a venit în Moldova, deși vizita nu fusese anunțată din timp. Acesta a sosit vineri, 19 august în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu. Vizita secretarului general al ONU, a intervenit după ce a vizitat Ucraina, unde s-a întâlnit la Lvov cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky și cel al Turciei, Recep Erdogan. După vizita din Lvov, Guterres a mers Odesa, unde a vizitat portul pentru a vedea la faţa locului modul în care este pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene. Despre aceasta a anunțat purtătorul său de cuvânt Farhan Haq, fiind citat de Agerpres.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).