Marcați
Moldovagaz nu va reuși să achite Gazpromului avansul pentru gazul consumat în luna august
22.08.2022, 14:17
Moldovagaz nu va reuși să achite Gazpromului avansul pentru gazul consumat în luna august. Anunțul a fost făcut de către șeful instituției, Vadim Ceban. Potrivit acestuia astăzi este ultima zi când Moldova trebuie să achite avansul de 50 la sută pentru gazul consumat în luna august. Compania, însă, a reușit să plătească doar pentru consumul din iulie.

„Astăzi închidem luna iulie. Ce ține de avansul de 50 la sută, am solicitat extinderea termenului de achitare. Totodată, compania nu a primit nicio reacție din partea „Gazprom” la solicitarea noastră”, a menționat Vadim Ceban.

Precizăm că în conformitate cu prevederile contractuale, „Moldovagaz” este obligată să achite integral, până îndata de 20 a lunii de gestiune, valoarea gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50 la sută din valoarea gazelor naturale contractate pentru luna curentă. În luna august, R. Moldova achită 1.458 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz, sau cu 478,5 dolari mai mult comparativ cu luna iulie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).