Marcați
Noul șef al Procuraturii Anticoruptie la prima conferință de presă
19.08.2022, 15:06
Noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a susținut astăzi prima conferință de presă, de la început de mandat. Ea a vorbit despre activitățile întreprinse și obiectivele pe care și le propune pentru următoarea perioadă. Potrivit ei, acest lucru va spori eficiența activității instituției.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorica Dragalin, a enumerat pilonii de bază pe care i-a inclus într-un plan de management și de dezvoltare intituțional, de care se va sprijini activitatea Procuraturii.

VERONICA DRAGALIN, nou șef al Procuraturii Anticorupție: "Acțiunea, egalitatea și transparența. În primul rând ne vom uita pe cazurile în care statul are de recuperat mai multe fonduri și evident că frauda bancară, laundromatul, delapidările mari din companiile cu capital de stat sunt în topul listei. Ca să atingem așa scopuri, noi, ca instituție, ne dorim o autonomie funcțională, inclusiv resurse elementare care să fie la dispoziția Procuraturii Anticorupție - buget, control asupra spațiului de muncă și logistici, suplinirea personalului și în plus, noi ca instituție vom analiza legislația și vom propune îmbunătățiri, astfel încât atribuțiile Procuraturii Anticorupție să fie delimitate clar și să ne permită să lucrăm eficient fără obstacole".

Veronica Dragalin a menționat că în Republica Moldova corupția a dominat, încât este imposibil să fie investigate toate cauzele, chiar dacă toți procurorii și judecătorii s-ar ocupa exclusiv doar de acestea.

VERONICA DRAGALIN, nou șef al Procuraturii Anticorupție: "Peștele de la cap se strică. De aceea, trebuie să descurajăm corupția în sistemul judiciar, în Parlament, Guvern, partide, consilii locale. În fiecare domeniu, trebuie să existe exemple vii cum corupții ajung la închisoare. Până în prezent, în Republica Moldova niciodată nu s-a dus o luptă veritabilă de eradicare a corupției prin atragerea la răspundere penală. Nici măcar locuri în închisoare nu ajung. Noi avem un număr foarte mare de dosare și un număr foarte mic de procurori și ofițeri. Scopul nostru nu este să băgăm cât mai multă lume la închisoare. Scopul nostru este să descurajăm corupția".

Noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a mai declarat că a avut o carieră de succes în SUA, însă a revenit Moldova pentru a ajuta țara care, în ultima perioadă, s-a confruntat cu situații extrem de dificile. Veronica Dragalin și-a început activitatea în calitate de procuroră-șef a Procuraturii Anticorupție din 1 august.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).