Marcați
Carburanții se scumpesc din nou
19.08.2022, 13:31
După o perioadă de două luni de descreștere, ANRE atestă o tendință de apreciere a cotațiilor internaționale la carburanți. În consecință, prețurile pentru motorină și benzină au început din nou să crească, anunță instituția. Potrivit calculeor prezentate de ANRE, în următoarele două zile un litru de benzină va costa 25 de lei și 69 de bani, sau cu 8 bani mai mult. Totodată motorina se scumpește cu 16 bani și va costa 25 de lei 94 de bani.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Agenției pentru Reglementare în Energetică, în ultimele zile, evoluțiile de pe piața internațională a produselor petroliere demonstrează un proces de stabilizare cu o tendință de creștere a cotațiilor. Drept urmare, săptămâna curentă prețurile la carburanți au înregistrat o ușoară majorare după 8 săptămâni consecutive de scădere.

"Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente se datorează creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu petrol și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european, se arată în comunicatul ANRE.

Instituția asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor produselor petroliere și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează sume corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).