Marcați
Maia Sandu nemulțumită de activitatea unor miniștri din guvern
17.08.2022, 17:47
Activitatea unor miniștri din Guvernul condus de prim-ministrul Natalia Gavrilița, trezește semne de întrebare președintelui țării, Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni pentru portalul de știri ”Nord News”, aceasta a declarat că unii miniștri din actualul Executiv nu-și îndeplinesc activitatea așa cum ar trebui și că ar fi necesar ca premierul să opereze cu unele remanieri în Guvern.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, în pofida greutăților pe care le-a avut de înfruntat, actualul Guvern s-a descurcat în limitele posibilităților. Totuși, șefa statului a remarcat faptul că unii miniștri comunică foarte puțin cu cetățenii despre problemele cu care aceștia se confruntă, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca ”bine”, dar este adevărat că sunt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici, scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cât este de importantă este să mergi să comunici. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum".

Șefa statului a mai declarat că premierul, Natalia Gavrilița este responsabilă de activitatea cabinetului de miniștri, astfel ea poate decide cine pleacă și cine rămâne.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Este responsabilitatea doamnei prim-ministru. Este echipa ei, responsabilitatea ei. În momentul în care crede că trebuie să se facă o remaniere, ea este cea care trebuie să o anunțe. Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru".

Precizăm că, anterior, prim-ministrul Natalia Gavrilița a îndemnat miniștrii să desfășoare activitățile mai promt. După aceasta, Guvernul l-a demis pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, fiind înlocuit cu Vladimir Bolea, fost deputat al Pardidului Acțiune și Solidaritate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).