Marcați
Ministrul agriculturii, la discuții cu BNM și Ministerul finanțelor
17.08.2022, 17:30
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare caută soluții pentru redresarea situației din sectorul agricol. În acest sens, Vladimir Bolea a convocat o ședință cu reprezentanții Băncii Naționale din Moldova și ai Ministerului Finanțelor. Ei au discutat necesitatea adoptării unor măsuri care să asigure dezvoltarea sustenabilă a activității fermierilor și să prevină dificultățile majore în mediul de afaceri agricol. Reprezentanții celor două instituții au declarat că vor reveni cu recomandări și soluții.

În timpul discuțiilor au fost analizate aspecte ce țin de reeșalonarea creditelor pentru agricultori, posibilitatea re-creditării, revizuirea condițiilor de reclasificare pentru creditele investiționale în agricultură și posibilitatea de acces a creditelor investiționale. În context, Bolea a menționat că, în urma discuțiilor cu băncile comerciale, s-a convenit asupra neaplicării penalităților pentru o perioadă determinată agricultorilor ce au înregistrat o istorie creditară bună. De asemenea, s-a discutat despre problema cu privire la transferurile în valută pentru schimburile comerciale cu Federația Rusă. Reprezentanții Conducerea Ministerului Agriculturii a comunicat și despre problema lipsei companiilor de asigurare autohtone, capabile să asigure creanțele financiare, aceasta fiind o condiție obligatorie în identificarea noilor pieți de desfacere și extinderea relațiilor comerciale, în special cu produse perisabile și horticole cu valoare adăugată.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).