Marcați
Sandu: Vrem să cumpărăm gaze din România
29.07.2022, 15:49
Republica Moldova vrea să cumpere gaze naturale din România. Despre acesta a anunțat astăzi președintele țării Maia Sandu, în cadrul conferințe comune cu omologul său român, Klaus Iohannis, desfășurată la București. În context, liderul de peste Prut, a reiterat sprijinul pentru Moldova și a menționat că țara noastă va beneficia în continuare de tot ajutorul necesar, pentru a depăși crizele multiple.

Președintele României, Klaus Iohannis a menționat că nu va abandona Republica Moldova în momentele dificile și va oferi țării sprijinul necesar.

KLAUS IOHANNIS, prețedintele României: "Republica Moldova este deosebit de vulnerabilă, iar populația resimte șocul creșterii prețurilor la gaz naturale și energie electrică. Am trecut în revistă opțiunile de sprijin în plan bilateral. În context, am discutat despre rolul foarte important și potențialul gazoductului Iași-Ungheni. Vă asigur că România va continua să se implice în acordarea de asistență concretă în beneficiul Republicii Moldova. Urmărim ca Republica Moldova să depășească cât mai rapid crizele multiple și să transpună în practică, în mod eficient reformele ambițioase asumate de autoritățile de la Chișinău".

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a vorbit despre securitate energetică și a solicitat achiziționarea gazului din România. Demnitarul a menționat că acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede, pentru ca cetățenii să nu înghețe la iarnă. Maia Sandu nu a precizat ce preț va achita Moldova pentru gazul din România.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Situația ne impune să acționăm cu urgență maximă și să căutăm soluții alternative pentru a păstra stabilitatea țării și a trece cu bine de iarnă. Moldova are nevoie de soluți pentru securitatea energetică acum, vrem să cumpărăm gaze din România și este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând. Acest lucru este critic pentru a ne asigura că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă".

Totodată, în cadrul conferinței desfășurate la București, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a ținut să mulțumească României pentru suport, în procesul de acordare a statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).