Marcați
Protest organizat în fața Parlamentului
28.07.2022, 16:18
Zeci de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor au protestat astăzi în fața Parlamentului. Aceștia și-au exprimat dezacordul în privința condițiilor de trai insuportabile și a nedreptăților care se produc în societate. Cu pancarte în mâini, oamenii au scandat lozinci și au cerut demisia partidului de la guvernare, pe care îl acuză de înrăutățirea calității vieții cetățenilor.

Deputatul Blocului Socialiștilor și Comuniștilor, Alla Darovannaia a declarat în cadrul protestului că oamenii au votat pentru partidul de la guvernare în speranța la un trai mai bun, dar timp de un an, viața cetățenilor s-a înrăutățit considerabil.

ALLA DAROVANNAIA, deputat BCS: "A trecut un an de zile, de când foarte multă lume cu speranțe foarte mari, din cauza promisiunilor care erau din start irealizabile, au votat o guvernare sperând la o viața mai bună. Nu este corect. La sigur că suntem auziți și la siugur că vom fi auziți și pe viitor și la sigur că la toamnă vom fi cu mult mai mulți. Începând cu scuarul Parlamentului și finalizând cu Piața Marii Adunări Naționale.

De asemenea, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Petru Burduja a amintit că opoziția a înaintat zeci de inițiative legislative care ar îmbunătăți viața oamenilor, însă toate au fost respinse în Parlament.

PETRU BURDUJA, deputat BCS: "Partidul Socialiștilor, am venit cu cel puțin 20 de inițiative legislative pe platforma economică pe care o reprezint, însă niciuna până astăzi nu a fost acceptată de ei. Nu degeaba spun acest lucru și vreau să atrag atenția dumneavoastră la câteva subiecte. Am venit cu plafonarea salariilor la demnitarii publici care primesc câte 130 de mii de lei pe lună și ei nici nu au examinat acest subiect. Am venit cu anularea TVA pentru benzină și motorină, ca oamenii, ca economia să obțină o motivare pentru dezvoltare sau pentru supravețuire, nici nu au vrut să audă de acest subiect.

În replică, președintele Partidului Acțiunii și Solidaritate, Igor Grosu a declarat că deputații din opoziție nu țin cont de faptul că în vecinătatea țării noastre are loc un război, iar consecințele acestuia se răsfrâng și asupra Republicii Moldova.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Pentru dânșii nu există război, pentru dânșii e o operațiune specială, pentru dânșii e așa un fleac. E tactica struțului care bagă nisipul în urechi, dacă nu capul în nisip și neagă ostentativ și rușinos o realitate. Realitatea este că alături de noi e un război".

Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar și simpatizanții acestora au anunțat că vor continua să protesteze atâta timp cât situația din țară nu se va îmbunătăți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).