Marcați
Ajutor financiar din partea Statelor Unite ale Americii
27.07.2022, 16:50
Republica Moldova va beneficia de finanțare suplimentară din partea Statelor Unite ale Americii. Este vorba de un grant în valoare de 46,3 milioane de dolari, acordați pentru creșterea economică durabilă, ancorată în integrarea europeană. Comisia parlamentară Politică Externă și Integrare Europeană a aprobat, în ședința de astăzi, procedurile cu privire la inițierea negocierilor dintre Guvernul de la Chișinău și cu cel de la Washington.

Asistența financiară va fi acordată țării noastre sub formă de grant, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și are drept scop susținerea și dezvoltarea sectorului economic. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale oferite până în prezent la circa 153 milioane de dolari SUA, asistență nerambursabilă. Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).