Marcați
Rugați să consume rațional apa
27.07.2022, 15:29
Întreprinderea Municipală ”Apă-Canal Chișinău” ar putea cere deschiderea barajului Hidrocentralei de la Dubăsari în cazul în care apa din râul Nistru va scădea la nivelul critic. Într-un comunicat de presă, întreprinderea informează că din motivul secetei, nivelul apei în fluviu a scăzut până la 8,5 metri, fapt ce permite deocamdată funcţionarea Stației de pompare a apei, de la care se alimentează Capitala. În acest context, consumatorii sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Reprezentanții ”Apă-Canal Chișinău” spun că specialiștii monitorizează în permanență nivelul apei în Nistru pentru a asigura serviciile de apă și canalizare fără întrerupere. Chișinăul este în discuții cu responsabilii de la hidrocentrala de la Dubăsari, pentru a asigura debitul minim necesar de apă la stațiile de captare a apei. Totuși, din cauza secetei există riscul ca nivelul apei în râul Nistru va mai scădea, iar furnizorul de apă va fi în dificultate să mențină debitul necesar, dacă oamenii nu vor economisi apa. Apă Canal informează că autoritățile își vor coordona măsurile pentru raționalizarea, menținerea și protejarea apei în perioada secetei hidrologice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).