Marcați
830 de tineri vor fi înrolați în Armata Națională
27.07.2022, 12:51
830 de recruți vor fi încorporați în această săptămână, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen. Anunțul a fost făcut de șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, Octavian Druță. După repartizarea în unitățile militare, aceștia vor urma un curs de instruire inițială la poligoane cu durata de patru săptămâni, apoi, vor depune jurământul de credință Patriei.

Recruții au fost supuși expertizei medico-militare, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale, pentru stabilirea aptitudinii tinerilor pentru serviciul obligatoriu. De asemenea, în perioada 19-20 iulie curent, peste 800 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de un an, au fost trecuți în rezervă. Potrivit comunicatului de presă al Armatei Naționale, încorporarea cetățenilor în serviciul militar se efectuează în conformitate cu legea privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, iar serviciul militar în termen durează 12 luni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).