Marcați
A fost identificat autorul unei alerte cu bombă
26.07.2022, 16:35
După declarațiile Președintelui Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp, Inspectoratul General al Poliției a venit cu anumite precizări. Potrivit oamenilor legii, a fost identificat unul dintre autorii alertelor cu bombă, care a anunțat, ieri, printr-un apel telefonic, despre minarea unor instituții. Într-un comunicat de presă, se menționează că persoana este cercetată de organul de urmărire penală. Nu este însă specificat dacă aceasta este reținută sau că ar fi de peste hotarele Republicii Moldova.

În ultimele 24 ore, poliția menționează că a înregistrat 2 alerte false despre plasarea de obiecte explozive la 43 de locații, dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și 7 în Găgăuzia. Autorul unuia din aceste două apeluri a fost identificat.

”Poliția a investigat originea apelurilor, atât telefonice cât și prin intermediul poștei electronice. Apelurile telefonice sau dovedit a fi din țară, iar mesajele transmise pe adresa electronică sunt din afara țării, fapt care presupune implicarea în procesul de investigare a organizațiilor internaționale de suport”, notează Inspectoratului General al Poliției.

Totodată, Inspectoratului General al Poliției, susține că oamenii legii au expediat probele pe caz către Procuratura Generală. ”Ofițerii de investigație și de urmărire penală, au acumulat probatoriul pe toate cazurile înregistrate și au înaintat probele către Procuratura Generală, care este organizația abilitată în conducerea urmăririi penale, fiind împuterniciți să vină cu informații privind progresul investigației la acest subiect, în sensul stabilirii și atragerii la răspundere a autorilor comunicărilor mincinoase”, se menționează în comunicatul emis de poliție.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 43 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiecte. În urma verificărilor, nici o informație nu s-a confirmat obiectiv. Potrivit Codului Penal, persona culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27.500 până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).