Marcați
Carp: Autorii alertelor cu bombă au fost identificați
26.07.2022, 12:16
Autorii alertelor cu bombă, care s-au dovedit a fi false au fost identificați. Anunțul a fost făcut de Președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp. Acesta susține că mesajele făptașilor veneau atât din interiorul țării, cât și din afară, iar în prezent, autoritățile statului, de unde au venit alertele, lucrează cu autorii.

Președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp a declarat că deși făptașii care alertau precum că instituții din țara noastră ar fi fost minate, au fost găsiți, Ministerul Afacerilor Interne nu se grăbește să anunțe opinia publică despre acest lucru. Lilian Carp a mai anunțat că serviciile specializate din țările din care au venit alertele, lucrează în comun cu autoritățile de la noi, în vederea luării măsurilor necesare pentru a preveni asemenea situații.

LILIAN CARP, președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică: "Eu din câte cunosc, dar asta trebuie Ministerul Afacerilor Interne să o spună public, persoanele care fac aceste alerte cu bombă de pe teritoriul Moldovei au fost identificați, precum și cei din afara țării, la fel au fost identificați. Știu că se conlucrează cu serviciile omoloage din țara în care au fost identificați pentru a lua anumite măsuri".

Președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp a mai precizat că autoritățile vor veni cu un nou regulament de reacționare în cazul alertelor cu bombă, întrucât regulamentul actual este încă din perioada sovietică.

LILIAN CARP, președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică: "Noi avem anumite regulamente în care trebuie să se acționeze în cazul unei alerte cu bombă. În alte state aceste regulamente de implicare a serviciilor speciale pentru detectare au un alt regim. În Republica Moldova este așa cum era încă în perioada sovietică și din ceea ce am discutat cu doamna ministru, va trebui să revină la acel regulament pentru nu mai permite acest circ care există vor veni cu un nou regulament despre reacționare în asemenea situații".

Am încercat să alfăm de la Ministerul Afacerilor Interne dacă afirmațiile lui Carp sunt adevărate și dacă autorul alertelor cu bombă a fost identificat, însă responsabilul de la comunicare al instituției, Daniel Mazepa, ne-a declarat că accesul la informație al deputatului PAS, Lilian Carp este mult mai extins, decât al celor de la Serviciul de comunicare cu presa și nu deține astfel de informații. Mazepa a solicitat timp suplimentar pentru a se docuemnta, după care a promis să revină cu informații detaliate din partea MAI. Precizăm că, în ultima perioadă, persoane necunoscute, atât din țară, cât și de peste hotare anunță despre alerte false cu bombă. Este vorba de câteva sute de alerte false ce au vizat instituții publice ale statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).