Marcați
Cinci sărărițe și cinci tractoare noi pentru Capitală
25.07.2022, 15:57
Primăria Capitalei este în plină pregătire pentru sezonul rece. Direcția Generala Locativ-Comunală și Amenajare a procurat cinci utilaje pentru împrăștierea materialului antiderapant și cinci tractoare pentru deszăpezire și evacuare a deșeurilor. Anunțul a fost făcut de șeful instiuției, Ion Burdiumov. El a declarat că noile utilaje vin să completeze dotarea tehnică a instituției pentru a asigura accesul cetățenilor în curțile de bloc, în zilele cu ninsori abundente.

Șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov a menționat că Primăria deja a procurat materiale antiderapante și este pregătită pentru viitoarea iarnă.

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei: "Ceea ce ține de material antiderapant, pot să vă comunic că deja am primit 90 la sută din tot care a fost contractat. Este repartizat la toate întreprinderile de gestionare, ÎMPSL-urile noastre și de joi și vineri a fost repatizat și către ÎMGFL-uri. Sperăm până la sfârșitul lunii iulie să-l avem tot în stoc ca să fie depozitat și pregătit pentru o eventuală intervenție necesară".

Pentru a facilita intervențiile în curțile de blocuri pe timp de iarnă, astfel încât să nu fie avariate automobilele parcate în ogrăzi, au fost procurate cinci sărărițe de dimensiuni mai mici decât cele anterioare a declarat Ion Burdiumov.

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei: "Anul acesta Primăria a achiziționat 10 sărărițe de model atașabil care le-am folosit în anii precedenți. Plus am procurat încă cinci sărărițe care sunt atașate chiar de tractor. Planificăm cu ele să intervenim în curțile blocurilor pe perioada când este ghețuș și zăpadă, deoarece cele atașabile, cu remorca în spate, era pericol să nu accidentăm mașinile parcate prin curți. Respectiv cu aceste cinci care le-am procurat anul acesta, sperăm să ne descurcăm mult mai ușor".

Pentru lucrări de deszăpezire de o amploare mai mare, au fost achiziționate și cinci tractoare, care în sezonul de iarnă urmează a fi utilizate pentru curățare zăpezii, iar în celelalte anotimpuri pentru evacuare deșeurilor vegetale a mai subliniat șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov.

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei: "Ce ține de tractoare, a fost semnat contractul și așteptăm să ne fie livrate încă cinci tractoare de model LS, de acele care avem în dotare, recpectiv tractoarele vor fi remorcă, perie, lopată, absolut tot ce este necesar pentru a interveni iarna la deszăpezire și vara la evacuarea deșeurilor și frunzelor".

Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ din Capitală dispun în prezent de aproximativ 80 de utilaje pentru evacuarea gunoiului și deszăpezire.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).